15 تا از خواص و مضرات ثابت شده عرق یونجه که شما را شگفت زده میکند
#1
مطالب بسیاری درمورد خواص و مضرات عرق یونجه در اینترنت موجود است که بسیاری از آنها علمی و ثابت شده نمی باشند. ما در این مطلب نتایج جدیدترین تحقیقات علمی چند مجله پزشکی معروف دنیا درباره فواید و ضررهای یونجه و عرق آن را به شما معرفی می کنیم.00:00
احتمالا شما هم در مورد فواید شگفت انگیز ابرغذاها (superfoods) شنیده اید. از موهای جذاب گرفته تا ناخنهای قوی و مقاوم، پوستهای درخشان و بدن سالم. شاید همه ی این ادعاها درست نباشد اما یونجه، کلم بروکلی، گندم و… هم فواید بسیار زیادی دارند. در سالهای گذشته، زندگی سالم و ابرغذاها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته اند. مردم به سمت سبک زندگی سالم پیش رفته اند. یکی از ابرغذاهایی که دارد کم کم میان مردم محبوب میشود، گیاه یونجه است که طبیعت معتدل دارد.
محتوای تغذیه ای یونجه
[عکس: word-image-75.jpeg]
گیاه یونجه (alfalfa) سرشار از مواد مغذی است و بنام پدرهمه ی غذاها شناخته میشود. سیستم ریشه ی گسترده ی آن موجب جذب مقادیر زیادی موادمغذی از خاک میشود. یونجه حاوی ویتامینهای A, D, E, K و کل ویتامینهای B است. همچنین حاوی موادمعدنی مانند پتاسیم، آهن، فسفر، بیوتین، نیاسین، منیزیم، فولیک اسید و کلسیم است. مهمتر از همه ی اینها، یونجه حاوی مقادیر بالای پروتئین و اسیدآمینه است.
فواید یونجه برای زیبایی
[عکس: word-image-76.jpeg]
اول مزایای یونجه برای مو است. افرادیکه مشکل ریزش و نازک شدن مو دارند، یونجه گیاهی مناسب برای آنهاست. محتوای ویتامین آن، موجب افزایش گردش خون در پوست سر میشود و آنتی اکسیدانها را برای فولیکولهای مو فراهم میکند. موادمغذی دیگر هم همچنین برای بهبود و درمان ریزش مو عالی هستند. پروتئین موجود در یونجه هم همچنین موجب رشد موی سالم میشود. دیگر ماده ی مغذی مفیدی که در یونجه وجود دارد، silica است که موجب رشد سالم تر مو و همچنین تقویت مو میشود.

دوم فواید یونجه برای پوست است. یونجه چندین فایده برای پوست دارد. اول یونجه برای از بین بردن علامتهای کشیدگی روی پوست بسیار موثر است. این گیاه سرشار از آمینواسیدها و ویتامینهای E و K میباشد. مقادیر کافی ویتامین و موادمعدنی موجود در یونجه برای حفظ سلامت پوست بسیار مفید است. آنها همگی باهم کار میکنند تا پوست را نرم و هیدراته نگه دارند. این مواد مغذی همچنین موجب پاکسازی پوست از درون میشود. برای کسانی که پوست خشک دارند، مصرف یونجه میتواند کمک بزرگی باشد. محتوای کلروفیل و ویتامین A، میتواند کمک کننده باشد.
سوم کلروفیل موجود در یونجه، بعنوان یک پاک کننده ی طبیعی پوست عمل میکند. این موجب از بین بردن ناخالصی های بدن و مبارزه با عفونت میشود. مصرف منظم یونجه، برای بیماری های پوستی عالی است. این جوانه برای درمان اگزما و همچنین پسوریازیس موثر است.
فواید یونجه و عرق آن
علاوه بر فواید این گیاه برای پوست و مو، یونجه فواید بسیاری برای سلامتی هم دارد که به آنها میپردازیم.
برای زنان فوق العاده مفید است
بدلیل اینکه این گیاه سطح بالایی از فیتواستروژن ها و ویتامین K دارد، مصرف جوانه ی یونجه علایم مرتبط با قاعدگی را کم میکند. ویتامین K بعنوان ویتامین انسداد خون شناخته میشود، پس برای درمان خونریزی بیش ازحد عالی است. یونجه همچنین برای تسکین علایم یائستگی هم شناخته شده است. این علایم شامل گرگرفتگی، عرق شبانه، خشکی واژن، تحریک پذیری و دیگر علایم است.
ضد دیابت
برطبق یک مطالعه ی انجام شده در پاکستان، جوانه ی یونجه بدلیل توانایی اش برای پایین آوردن سطح گلوکز خون، یک غذای ضددیابت موثر و مفید است. این همچنین موجب کاهش وابستگی به انسولین میشود.
خواص ضدپیری
[عکس: word-image-77.jpeg]
گیاه یونجه حاوی مقادیر زیاد آنتی اکسیدانهاست و این آنتی اکسیدانها برای مبارزه با رادیکالهای آزادمضر که موجب بیماری و عفونت در بدن میشود بسیار موثر هستند. دیگر ترکیبات موجود در یونجه از بیماری های مرتبط با پیری مانند سرطان، تصلب شرایین، پوکی استخوان و… جلوگیری میکند.
کمک به مشکلات گوارشی
بدلیل مقادیر بلای فیبر، یونجه یک ملین (ضدیبوست) موثر است و میتواند به درمان یبوست کمک کند. دیگر مشکلات گوارشی مانند نفخ، حالت تهوع، سندروم روده ی تحریک پذیر، زخم های معده و… هم میتواند بوسیله ی یونجه درمان شود.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
[عکس: word-image-78.jpeg]
یونجه خواصی دارد که میتواند رشد تومورهای سرطانی در بدن را به تاخیر بیندازد. این گیاه همچنین حاوی آمینواسیدکاوانین است که میتواند سلولهای عامل سرطان در روده ی بزرگ را محصور کند. یونجه همچنین بطورخاص درمقابل سرطان پستان موثر است. این گیاه فیتواستروژنهایی مانند ایزوفلاون دارد که این یک ترکیب گیاهی است که از استروژن انسان تقلید میکند. مطالعات نشان دادند که مصرف منظم غذاهای حاوی ایزوفلاون، موجب کاهش ابتلا به سرطان سینه میشود.
پیشگیری از پوکی استخوان
بدن انسان به ویتامین K نیاز دارد تا بدرستی از کلسیم بمنظور ساختن استخوانهای قوی کمک کند. مقادیربالای ویتامین K موجود در یونجه این را تضمین میکند و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. علاوه برآن، یونجه همچنین حاوی منگنز هم هست که یک ماده ی مغذی ضروری برای پیشگیری از التهاب و همچنین پوکی استخوان است.
تقویت سلامت قلبی عروقی
[عکس: word-image-79.jpeg]
یونجه برای کنترل تولید بیش ازحد کلسترول بد در بدن بسیار موثر است. این کلسترول میتواند مانع از عملکرد قلب و موجب حمله ی قلبی احتمالی شود. جوانه ی آن همچنین حاوی آنتی اکسیدانهاست که شروع تصلب شرایین (arteriosclerosis) را به تاخیر می اندازد. این همچنین جاوی ترکیباتی ست که میتواند بطور طبیعی خون را رقیق کند.
کمک به آنمی
[عکس: word-image-80.jpeg]
افرادیکه آنمی دارند باید یونجه را به رژیم غذایی روزانه شان وارد کنند. کلروفیل موجود در یونجه موجب تولید خون بیشتر در بدن میشود. محتوای ویتامین C آن همچنین موجب کمک به جذب مناسب آهن در بدن میشود.
بهبود ایمنی
[عکس: word-image-81.jpeg]
مصرف روزانه ی این گیاه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین قدرت مقاومت آن میشود. یونجه میتواند بصورت موثری از بدن درمقابل همه ی انواع آلرژی ها، عفونتها و بیماری ها محافظت کند. افرادیکه درحال بهبودی از بیماری هستند میتوانند با اضافه کردن یونجه به رژیم غذاییشان، دوباره قدرتشان را بدست بیاورند و سریعتر بهبود یابند.
درمان مشکلات کلیوی
یونجه همچنین خواص ادرار آور دارد و میتواند از احتباس آب بدن جلوگیری کند. این گیاه همچنین خطر ابتلا به عفونتهای دستگاه ادراری را کاهش میدهد. موادمغذی خاصی که در این گیاه وجود دارد همچنین موجب درمان و پیشگیری از سنگ کلیه میشود.
عوارض جانبی و هشدارها
اگرچه جوانه ی یونجه فواید بسیاری برای سلامتی دارد اما هشدارها و عوارض جانبی وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید.
جوانه ها در انتقال بیماری های مرتبط با غذا معروف هستند. به دلیل اینکه آنها خام یا نیم پز خورده میشوند، ممکن ست خطراتی با خود داشته باشند. جوانه ها برای رشد، به محیطی گرم و مرطوب نیاز دارند که این یک محیط ایدآل برای رشد باکتری هاست. جوانه های آلوده به سالمونلا و اشرشیاکلی موجب شیوع حداقل ۳۰ بیماری از سال ۱۹۹۶ بوده است.
مشکلات باکتری های جوانه ها معمولا با دانه آغاز میشود. تکنینک های مختلفی برای از بین بردن عناصر مضر در دانه های یونجه وجود دارد اما اثبات نشده است که این تکنیک ها میتوانند همه ی باکتری ها را ازبین ببرد. از آنجاییکه این مشکل در بذر یونجه وجود دارد، پرورش جوانه ها در خانه هم تضمین نمیکند که آنها بیخطر هستند.
سازمان غذادارو توصیه میکند که کودکان و افراد بزرگتری که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، باید از مصرف جوانه های خام اجتناب کنند.
بدلیل مقادیر بالای ویتامین K موجود در یونجه، افرادیکه منعقدکننده های خون مصرف میکنند باید از یونجه اجتناب کنند. این میتواند موجب تداخل جدی شود پس قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.

مطالعات و تحقیقات بیشتر درمورد اینکه چقدر و چرا اختلالات خاصی با یونجه تاثیر میپذیرند لازم است؛ اما افراد زیر باید تا زمان شناخت بیشتر، از مصرف یونجه اجتناب کنند:
  1. دیابتی هایی که از مکملهای دارویی و داروهایی استفاده میکنند که موجب پایین آمدن قندخون میشوند.
  2. افرادیکه از داروهایی استفاده میکنند که حساسیت به نورخورشید را افزایش میدهند.
  3. افرادیکه از داروهای سرکوب سیستم ایمنی استفاده میکنند.
  4. شرایط حساس به استروژن
باز هم هرگونه سوال یا نظری در مورد عرق یونجه و خواص و مضرات آن دارید در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما باشند.
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  12 نکته شگفت انگیز برای تقویت مو alireza-res 0 380 06-21-2017، 10:53 AM
آخرین ارسال: alireza-res
  با خواص دارویی گل مغربی آشنا شوید Navid 0 524 11-15-2014، 12:46 AM
آخرین ارسال: Navid
  برنامه ثابت غذایی کودکان LeilA 0 449 08-21-2014، 11:07 PM
آخرین ارسال: LeilA

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان


تبلیغات متنی